De boerderij
van koe tot kaas


De dames van de boerderij
Op onze boerderij werken we met veel liefde voor onze dames; de Holstein melkkoeien. De koeien op onze boerderij hebben allemaal een familienaam. Al 4 generaties lang lopen er Wijntjes, Sophie’s en Nellie’s rond.

Als het weer het toelaat, gaan de dames zo vroeg mogelijk naar buiten. Van het verse gras maken zij de lekkerste melk.De kaasmakerij en winkel
Van de melk van onze eigen koeien maken we veel producten. In onze winkel kunt u een unieke blik werpen op onze kaasmakerij. Van dinsdag tot zaterdag kunt u hier ’s ochtends Maas en Dennis in actie zien. In de kaasmakerij maken we Goudse Boerenkaas: naturel en met een tiental soort van kruiden. Ook wordt hier de zuivel bereid: van yoghurt en karnemelk tot boter en kwark.

Al deze producten kunt u in de winkel proeven en kopen.

Naast onze eigen producten, vindt u in de winkel ook veel producten uit de streek. Ook leveren wij ook bij andere (boerderij)winkels in de buurt en aan veel restaurants. Benieuwd waar u uw stukje kaas kunt halen of proeven? Kijk dan bij waar te verkrijgen.Een rijke historie
De Brienenshof is een van de oudste huizen in Cothen. Het witte T-huis dateert uit de 17de eeuw. Na de verbouwing in 1987 is de boerderij als kaasboerderij in gebruik genomen. Sinds 1979 staat de ligboxstal; deze is de afgelopen decennia beetje bij beetje verbouwd en uitgebouwd.

Tijdens openingstijden mag u een kijkje nemen in de stal. Aan de linkerzijde staan de melkkoeien en rechts ziet u het jongvee. Deze dames zorgen voor het belangrijkste product: gezonde melk waar we tal van kaas en zuivelproducten van maken.